Abbott chooses ‘Fit at the night’ and takes action

Abbott medewerkers in Weesp krijgen de mogelijkheid om tijdens hun nachtdienst de VITA Sentation powernapstoel te testen. De eerste reacties van de operators zijn zeer positief.

Op de locatie Abbott Weesp is een pilot gestart met interventies. De ploegendienst-medewerkers aldaar mogen in hun nachtdienst een rust- of herstelmoment nemen. De VITA Sentation powernapstoel wordt hiermee als interventie ingezet.

Abbott

Abbott is een mondiaal farmaceutisch bedrijf. Al meer dan 60 jaar helpt Abbott mensen in Nederland om gezonder te leven. Dit doen ze met een breed scala van op wetenschap gebaseerde voedingsproducten, diagnostische apparatuur en medische hulpmiddelen.

In Nederland heeft Abbott state-of-the-art vestigingen in Alkmaar, Breda, Heerlen, Hoofddorp, Olst, Weesp en Zwolle. Zo’n 1700 medewerkers werken op 9 locaties in Nederland aan duurzame oplossingen voor unieke gezondheidsuitdagingen en produceren kwalitatief hoogwaardige producten.

Top Employer in Nederland

Het bedrijf heeft als missie mensen te helpen om met een goede gezondheid alles uit het leven te halen. Een missie die zij uiteraard ook nastreeft voor haar eigen medewerkers. Zo is Abbott door het Top Employers Institute Abbott erkend als ‘Top Employer’ in Nederland.

Abbott geeft aan uitstekende arbeidsomstandigheden en voorwaarden te bieden, talent te koesteren en op alle niveaus van de organisatie te ontwikkelen.

Aanpak nachtproblematiek

’s Nachts werken is voor Abbott, net als voor vele industriële bedrijven, onvermijdelijk. Het bedrijf is daarom op zoek naar oplossingen om de negatieven gevolgen voor de gezondheid te beperken.

Zo is er op initiatief van de OR, op de locatie Abbott Weesp een pilot gestart met interventies. De ploegendienstmedewerkers aldaar mogen in hun nachtdienst een rust- of herstelmoment nemen. De VITA Sentation powernapstoel wordt hiermee als interventie ingezet.

VITA Sentation powernapstoel enthousiast ontvangen

De VITA Sentation LUXURY stoel met FPS ontspanningstechnologie is door de Abbott operators met enthousiasme ontvangen en de reacties zijn zeer positief. De stoel faciliteert naast een powernap ook andere herstelmomenten. Niet iedereen wil slapen op het werk en met de VITA Sentation stoel hoef je niet persé te slapen om te herstellen. Je kunt ook kiezen voor andere ontspanningsvormen.

Expertise in de industrie

In industriële bedrijfstakken zoals de chemie, luchtvaart, olie- en gasindustrie is men het er over eens dat vermoeidheid en verminderde alertheid ’s nachts een grotere rol spelen bij fouten.

Voor ons een belangrijke reden om extra aandacht te schenken aan nachtwerk in de industriële sector. Wij agenderen de noodzaak van interventies en faciliteren ook herstel op het werk.

In het kader van ‘Fit door de nacht’ projecten werkten wij al eerder samen met bedrijven als Chemours, Lantech, Nourion, Gasunie en Port of Rotterdam.

We wish all Abbott employees a good night shift!